Гарантія платежу

Гарантія платежу — є грошовим зобов’язанням Банку, видане на прохання клієнта (принципала) на користь бенефіціара (продавця, постачальника та ін.), виплатити останньому певну суму в разі невиконання клієнтом (принципалом) своїх платіжних зобов'язань (по оплаті за поставлений (відвантажений) товар, надані послуги, виконані роботи та ін.) за укладеним договором.

Базові умови:

Валюта гарантії:— гривня.
Строк надання гарантії:— не більше 12 місяців (встановлюється відповідно до умов договору, укладеного між клієнтом (принципалом) та бенефіціаром
Вид забезпечення:— грошові кошти в сумі та в валюті гарантії, перераховані на рахунок покриття в АТ «Ерсте Банк»;
— майнові права на кошти, що розміщені на депозитному рахунку юридичної особи клієнта (принципала)/майнового поручителя в АТ «Ерсте Банк» у валюті гарантії;
— майнові права на кошти, що розміщені на депозитному рахунку юридичної особи клієнта (принципала)/майнового поручителя в АТ «Ерсте Банк» у валюті, відмінній від валюти гарантії.
Ліміт гарантії:з забезпеченням: затверджується індивідуально відповідно до умов договору, укладеного між клієнтом (принципалом) та бенефіціаром.
без забезпечення: 50 000 грн.
Cтрахування: страхування клієнта від ризику смерті внаслідок нещасного випадку (крім юридичних осіб).

Комісія за надання гарантії (сплачується одноразово від суми гарантії):
— для гарантій із забезпеченням: 0,25%, але не менше ніж 250 грн.;
— для гарантій без забезпечення:

Строк дії
гарантії
Тариф для
юридичних осіб
Тариф для
ФОП
До 3 місяців (включно)3% від суми гарантії, але не менше ніж 1000 грн.4% від суми гарантії, але не менше ніж 1000 грн.
Від 3 до 6 місяців (включно)6% від суми гарантії, але не менше ніж 1000 грн.7% від суми гарантії, але не менше ніж 1000 грн.
Від 6 до 9 місяців (включно)6% від суми гарантії, але не менше ніж 1000 грн.8% від суми гарантії, але не менше ніж 1000 грн.
Від 9 до 12 місяців включно8% від суми гарантії, але не менше ніж 1000 грн.10% від суми гарантії, але не менше ніж 1000 грн.


Комісія за обслуговування гарантії
: відсутня.