Житло у кредит на вторинному ринку

Кредит надається для купівлі приватними клієнтами на вторинному ринку житла (квартир, житлових будинків, у т.ч. садиб, садових та дачних будинків) або нежитлових приміщень, а саме — гаражів, у т.ч. машиномісць.

Базові умови кредитування:

Строк кредитування — до 20 років.

Валюта кредиту — гривня.

Спосіб надання кредиту — безготівковий платіж або готівка.

Розмір кредиту — до 70% вартості нерухомості.

Процентні ставки:

Фіксована процентна ставка (тільки для кредитів строком до 5 років включно; розраховується залежно від розміру авансового внеску та типу забезпечення): min (авансовий внесок  70%) 19,4% річних; max (авансовий внесок  30%) 21,9% річних.

Змінювана процентна ставка*: UIRD (12 міс.)** + min 0,5%.
* Змінювана процентна ставка складається зі змінюваної частини UIRD (Ukrainian Index of Retail Deposit Rates) та маржі банку. Розмір маржі банку залежить від авансового внеску, строку кредитування та типу забезпечення.
** UIRD (Український індекс ставок за депозитами фізичних осіб) - публікується щоденно на офіційному сайті Національного банку України http://www.bank.gov.ua.

Комісії — щомісячні комісії відсутні, одноразова комісія 1,49% від суми кредиту.

Забезпечення повернення кредиту — нерухомість, що купується за рахунок кредитних коштів (додаткове забезпечення1 — майнові права на депозит у Ерсте Банку, будь-яка ліквідна житлова нерухомість, порука третіх осіб).

Погашення — за класичною схемою, що передбачає щомісячне погашення основної суми боргу рівними частинами та відсотків за фактичну кількість днів користування кредитними коштами та ануїтетною схемою, за якою погашення кредитної заборгованості здійснюється щомісячно рівними частинами протягом всього строку кредитування.

Дострокове погашення — без штрафних санкцій.

Обов’язкове страхування:
— об’єкту забезпечення — 0,3% від ринкової вартості;
— позичальника від нещасного випадку — 0,3% від суми кредиту.
Тариф може відрізнятись залежно від тарифної політики страхової компанії в певному регіоні.

1 за потреби.